billiga bilar

Välkommen till Billigabilar.se. Om du är på jakt efter en billig bil så har du kommit rätt.
Här kommer du inom en snar framtid hitta ett stort utbud av billiga bilar och även tips på vad man ska tänka på när man letar efter en bilig bil.
Tills vi har kommit igång kan du leta begagnade bilar på vår systersajt Autosale.se där hittar du även biltester, eller ta del av några länktips till informativa bilsajter.


Fem viktiga tips när du ska köpa begagnad bil! (Förenklat från Konsumentverket)
Ha aldrig bråttom
Det finns gott om billiga bilar. Låt dig aldrig luras av säljare som säger att "...det kommer en kund i efter-middag som tänker köpa bilen - men först till kvarn..." eller "du ska få ett special-pris". Alla kunder får nämligen "specialpris". Det ligger i säljarens intresse att du bestämmer dig snabbt.
Undersök marknaden
Läs dagstidningarnas annonser. Du kan också läsa Gula Tidningens och andra annonstidningars motorsidor. En annan bra informations-källa är Internet. Jämför bilar i Bilkalkylen, på Konsument-verkets webbplats. Där hittar du de flesta nya bilar och ett stort antal begagnade, för vissa märken upp till 15 år gamla modeller. Skaffa till exempel Autodatas prislista för begagnade bilar. Listan kan beställas hos Motor-männens Riksförbund.
Titta på många bilar
Jämför priserna och nöj dig inte med att titta på en eller ett par bilar. Det kan skilja mycket i skick och pris mellan två lika gamla bilar av samma märke. Några grundtips: · Bilar från 1989 och senare har katalysator. · Kolla bilens servicebok. · Kontrollera att säljaren äger bilen. Ring bilregistrets talsvartjänst (tel 077-114 15 16, samtalstaxa). · Jämför bilen med liknande på exempelvis bilsajter på Internet.
Inbytesbil
Om du har en inbytesbil och tänker köpa bil hos en bil-handlare bör du tänka på att handlare som specialiserat sig på "ditt" märke ofta betalar bättre för inbytes-bilen. De kan också vara billigare på andra märken. Det är lika viktigt att undersöka marknaden för inbytesbilen som marknaden för den bil man ska köpa. Om du har en äldre bil kan det ofta vara idé att försöka sälja den privat. Har du skuld på inbytesbilen får du inte sälja den innan du gjort upp med den du har skuld till.
Testa bilen! Begär varudeklaration!
När du hittat den bil som verkar bra - se till att få den testad om du köper privat. Om du handlar av en bilfirma - se till att bilen är varudeklarerad enligt Konsumentverkets riktlinjer. Vid köp ska du se till att få en kopia av varudekla-rationen. Kontrollera också när bilen ska besiktigas hos Bilprovningen nästa gång.
Billiga bilarVi rekommenderar
Blocket.se


Bilnyheter & info
402m.com
Aftonbladet bil
Automobil

Läs mer »

Entusiastsidor
Am-auto
Backspegeln.com
Autopower

Läs mer »
 
 
 
 

Billiga linser
Alltomlinser.se - Vi prisjämför billiga linser på nätet!

Nordicaudi
Skandinaviens största Audisajt!

Saab Turbo Club
Samlingsplats för Saabs turbomodeller!

Stackens Bilvård
Få svar på bilvårds-frågor av alla slag!

Pokercasinoguide.com
är din poker guide till online pokerCopyright: ©2004 - | - Webb: www.billigabilar.se - | - E-post: info@billigabilar.se